Muziek |
Achtergrond

Tevreden gebruikers

Fam. Vossenbeld

geplaatst: Broncorrector 240
Afbeelding van Fam. Vossenbeld

Familie Vossebeld, Wesepe

In 1997 werden onze koeien ziek, melkgift en gehaltes daalde, de lactose bleef onder de 4.50. Extra mineralen en zout bij gevoerd. Hielp weinig. De koeien kregen uierontsteking en etter bulten op de rug, en huidinfecties. Het haar was dof. Ze maakten een slome zieke indruk, totaal geen weerstand. Ze gingen op hun knieen in de boxen liggen en drukten hun neus op het voerhek. Ze wilden niet graag naar de melkstal en als ze buiten liepen in de wei en het regende gingen ze niet naar de stal.

De voeding, mest, drinkwater, stalklimaat werden door vele deskundigen onderzocht. Niemand wist wat er aan de hand was, en wist een oplossing. We gingen aan onszelf twijfelen. We dachten zelfs dat het aan de verhuizing van Twente naar Salland lag. Andere grondsoort. De koeien moeten hieraan wennen. De vorige eigenaar had M.R.IJ. koeien, wij Zwartbonte Holsteins. We lazen een artikel van Henk Pauw in de Koerier van de melkfabriek over schadelijke aardstralen. Wij hebben Henk Pauw uitgenodigd en hij heeft op ons bedrijf wichelroede onderzoek gedaan.

Wat bleek, onze koeien hadden last van schadelijke aardstralen. Henk adviseerde ons om een Broncorrector te plaatsen, om van de problemen af te komen. Wij wilden er eerst niet aan, hiervoor zijn we te nuchter en bovendien is het een kostbaar instrument. Maar als je zag hoe ziek onze koeien waren doe je wat. Henk heeft de Broncorrector geplaatst. Na een paar maanden zagen we duidelijk verbetering. De weerstand van de koeien werd veel beter. Ze gaven weer meer melk, de gehaltes stegen en de lactose in de melk kwam boven de 4.50. Wij gingen weer met plezier de stal in.