Muziek |
Achtergrond

Tevreden gebruikers

Kees de Vries

geplaatst: Broncorrector 520
Afbeelding van Kees de Vries

Dat ding gaat nooit meer de grond uit

Wij hadden het probleem dat de koeien bij mooi weer in de periode +/- Juli tot in de herfst niet over een onzichtbare lijn gaan wilden. Als je ze er over dreef, duurde het geen 5 minuten en ze waren weer terug. We hebben ze bij +40 graad celcius op 1 meter voor de drinkbak zien staan en ze gingen niet verder ! Een andere keer kropen ze letterlijk op elkaar (alsof ze tochtig waren) om maar achter die lijn te komen. We melken +/- 700 koeien in 2 stallen die 105 meter lang zijn en noord-zuid staan.

De streep is niet altijd op dezelfde plaats, maar altijd zo tussen 30 tot 40 meter van de noordzijde, en dwars door beide stallen. Ik denk dat het voor iedereen die met koeien werkt duidelijk is, dat dit op den duur tot problemen met de gezondheid en natuurlijk de productie van de dieren voert. Heel opvallend was dat de mest van de koeien in de groep(zelfde rantsoen) verschilde van bijna water tot paardendrollen. Nadat de Broncorrector geplaatst was, werd dit duidelijk beter maar we blijven ook steeds bezig het rantsoen te optimeren, dus het kan toeval zijn. Toen het weer even niet leek te “willen” wees mijn vrouw mij erop dat we een schapen draad te dicht bij de Corrector hadden gezet en nadat we dit verwijderd hadden leken de koeien positief te reageren, maar we hadden ook net een nieuwe kuil open gemaakt, het kan dus ook toeval zijn. Na het plaatsen van een telefoonmast(signaalversterker) op de schoorsteen (300 euro in de maand laat ook mij domme dingen doen) leek de werking van de Corrector weer gestoord maar ja, je bent met zoveel dingen bezig, het kan toeval zijn.

Nadat we de Corrector hadden verzet hadden we het gevoel dat er weer een positieve werking van uit ging, maar we hadden intussen ook weer het een en ander aan koecomfort verbeterd, dus je begrijpt het kan……Om een lang verhaal kort te maken: we willen ons bij onze problemen niet achter esoterische invloeden verstoppen, maar we hebben teveel toevallen gezien om nog al te zeer in toeval te geloven. Vrieswoud KG de Vries/van Ginkel. Kees de Vries, Deetz, Duitsland. Broncorrector 520 sinds februari 2007.