Muziek |

MTS "DE NIEUWE FLIERT"
Familie Zwambag, Wapserveen

Toen wij onze "vage" klachten op het bedrijf een keer heel erg beu werden, hebben wij een keer een collega veehouder gevraagd of hij iets van aardstralen kon meten. Hij had ooit een keer een cursus wichelroede lopen gevolgd bij Henk Pauw. Toen deze collega maar even bij ons over het erf liep, adviseerde hij ons om een professionelere man te laten komen want hij vermoede ernstige straling.
De volgende dag hebben wij contact gezocht met Henk Pauw...


Zonder hem al te veel te vertellen is hij gaan kijken/zoeken op erf, in de stallen en rond woonhuis. Hij constateerde in ligboxen stal en kalveren stal ernstige "waterstromingen". Op naar de koffie. In huis beland nam hij ook daar stromingen waar. Mijn vrouw stond nooit open voor dergelijke dingen maar sinds de
Broncorrector bij ons staat heeft zij geen pijnlijke voeten meer!! Deze klachten had zij, sinds dat haar een ernstige ziekte heeft getroffen. Vanaf dag een is die pijn WEG.

Dit alleen is al een reden dat we de Broncorrector niet meer willen missen. Maar ook in de kalverstal loopt het veel beter en in de ligboxen stal kennen wij onze koeien niet meer terug. Voorheen rende al onze koeien regelmatig op een hoop, wat leide tot kapotte spenen en benen. Nu lopen we weer voor ons plezier tussen de koeien, een en al rust !!!

Jeroen en Claudia Groot, Aarlanderveen

Mijn vader kocht de Broncorrector “Senior-1000” (314 ha) in 1989 samen met een aantal buren. Sindsdien is de bodemstructuur, en de doorlaatbaarheid in een natte tijd verbeterd, met als gevolg ook een verbetering van de capillaire werking in een droge tijd!

Samen met Claudia heb ik nu het melkveebedrijf van ongeveer 100 koeien en 35 ha prima grasland. De productie ligt op 10.000 kg melk met 4.30 vet en 3.45 eiwit. Met een gemiddeld celgetal van onder de honderd. In 2010 en 2011 waren er respectievelijk slechts 6 en 7 mastitisgevallen.
Wij vinden dat de Broncorrector een positieve invloed heeft op de koeien en in samenwerking met goed management dit resultaat geeft.
De Broncorrector willen we dan ook niet meer missen!

Melkveehouderijbedrijf Maarten Kruijt, Zegveld


Het is al weer bijna 8 jaar geleden dat jullie de Broncorrector geplaatst hebben. De bevindingen zijn zeer positief. Het probleem op ons bedrijf was; te hoog celgetal, moeilijk kalvende koeien en slechte(zachte)klauwen. We zijn in die tijd door een heel diep dal gegaan, Veearts en CRV en gezondheidsdienst konden geen uitkomst geven. Het advies was, ruim alle koeien maar op, dit was een advies waar we niets mee konden.

De veearts in kwestie is de laan uitgestuurd. Via Sake de Haan zijn we bij jullie terecht gekomen. Sinds de plaatsing die je samen met Henk Pauw gedaan hebt is er veel veranderd. Dit alles is niet van de ene op de andere dag gegaan. Maar het heeft ongeveer 2 maand geduurd eer dat we resultaat zagen. Die resultaten zijn echter verbluffend en dan noem ik; Een zeer laag celgetal van gemiddeld per jaar ± 90. Het zeer makkelijk afkalven van koeien, op de 100 afkalvingen per jaar moeten we ongeveer 2 a 3 keer helpen dit geld niet voor de vaarzen die hoef je helemaal niet te helpen. Het beenwerk is ook vooruit gegaan, maar niet zo spectaculair als celgetal en afkalven. Wat verder op valt is dat de koeien en jongvee zeer rustig zijn. Ik ben al een aantal keren gebeld door mensen die mijn ervaringen met de Broncorrector wilden weten, dit doe ik uiteraard met veel plezier.